S’apropen els Mistos Electorals 20-N

Posted on Updated on

Amb la nova campanya electoral arriben els nous Mistos Electorals, la campanya de  denúncia del discurs polític racista en període electoral.

Un any més treballarem per detectar, analitzar, desmuntar i denunciar els discursos i propostes racistes que puguin encendre focs de xenofòbia i conflicte social. I ho farem, com les últimes ocasions, mitjançant interessants càpsules de vídeo que es difondran per Internet i La Tele.cat (TDT) en modalitat de lliure distribució (copyleft).

Rodatge dels Mistos Electorals eleccions municipals 2011

Però per dur endavant aquest projecte necessitem la teva ajuda:  Verkami  ens facilita recollir petites aportacions per finançar aquest projecte, de manera que tots i totes puguem col·laborar i ser partícips del projecte. Cada aportació rebrà un regal de “recompensa”.

La campanya “Mistos Electorals” no rep cap ajuda ni subvenció institucional, ni volem que la rebi. Volem que sigui un projecte independent i col•lectiu, fruit de la participació ciutadana, que reculli la veu de tota la gent. I donat el context actual, d’augment i legitimació del discurs racista, pensem que és necessari dur a terme projectes de denúncia i sensibilització com aquest.

Tenim 35 dies per reunir els diners, ens ajudaràs a aconseguir-ho?

És molt fàcil!

  1. Entra a la web de Verkami. Si no ens trobes, busca “mistos” al cercador.
  2. Fes una ullada a la descripció del projecte. Si tens cap dubte, pots enviar-nos preguntes que et contestarem el més aviat possible.
  3. Revisa les diferents opcions d’aportacions que hi ha i escull una. N’hi ha per totes les butxaques: des dels 5€ fins als 200€. Cada donació rebrà una “recompensa” o regal.
  4. Si encara no t’has registrat a Verkami, et demanaran el teu nom i correu electrònic.
  5. El compromís de donació es finalitza amb les dades de la targeta de crèdit. No es realitzarà el càrrec al teu compte fins que finalitzin els 40 dies del projecte si hem assolit la quantitat fixada.

En només 5 passos i 5 minuts hauràs donat suport en una iniciativa d’incidència social!

Petites aportacions que sumen
PER QUÈ HAS DE DONAR SUPORT ALS MISTOS ELECTORALS?

–          Perquè frenar el discurs racista i xenòfob és responsabilitat de tots i totes, teva també. En el cas dels polítics aquest compromís és màxim, són responsables de la difusió i normalització del discurs racista.

– Perquè hem d’utilitzar tots els mitjans possibles per fer arribar el missatge a polítics i classes governants de que no tot s’hi val en política i campanya electoral. Hem d’evitar que cap racista entri al Congrés dels Diputats.

– Perquè cada frase incendiària a un míting o a una entrevista, cada titular populista a un mitjà de comunicació, és un atemptat contra la nostra societat.

– Perquè la situació d’augment de racisme i xenofòbia és molt greu. Les repercussions en la convivència diària cada cop són més manifestes.

– Perquè cal sensibilitzar la població perquè siguin conscients del greu perill que té la difusió del discurs polític racista i anti-immigració i donar eines per desmuntar i fer front a aquesta ideologia de l’odi.

Anuncis