Els cartells fantasma del PP (El País)

Posted on Updated on

Alguns articles de la premsa que et recomanem llegir:

[El País, 12 maig 2015]

(…)

Però els populars són gent que sap que el que es porta ara és la moda vintage, i el que han fet és anar més enllà de la llista i revolucionar la campanya amb el cartell, un element tan desprestigiat que els candidats ja gairebé ni en pengen, pitgen un botó perquè surti a la pantalla. Però el PP és diferent, i la seva revolució comença amb els cartells fantasma, en dues modalitats.

1. El fantasma del racisme

Xavier García Albiol sorprenia (relativament) els badalonins amb un lema que genera equívocs: “Limpiando Badalona”. Qui pot pensar que és un cartell racista, venint d’un candidat que va guanyar fa quatre anys vinculant inseguretat i immigració? Les reaccions malpensades van ser de tot tipus: “Repugnant”, ho qualifica @elinebreda. El diputat @oriolamoros hi insistia: “Aquest eslògan em fa fàstic”. El candidat badaloní, bastant actiu a Twitter, responia a qui el critiqués que el tema no anava d’immigració. Pobre, només el va entendre @sack_am, seguidor seu, que es vantava d’un punt al programa del PP en què destacava un telèfon 24 hores per quan els contenidors facin pudor. Ah, esclar, era això. L’alcalde es va enganxar amb el periodista @jordievole: “Els que han fet això són tan estrategues com covards. Ara diuen que no és per la immigració. Fàstic d’ambigüitat”. Xavier García Albiol, que no s’amaga de les seves reserves (diguem-ho així, amb un eufemisme) sobre la immigració, responia que ell, quan cal, parla clar. Per sort @la_retaguardia, que beu del seny i la moderació, ha trobat una solució perquè quedi clar a quina neteja es referia Albiol:

Ok, acceptem que Albiol no va voler jugar amb l’espantall de la xenofòbia, que tot era una obsessió per la higiene, i que el cartell ha estat retirat perquè ara vol portar la brutícia a la ciutat. Passem al segon cartell fantasma del racisme: el del PP de Rubí, que és igual que el de Plataforma per Catalunya: “Primer, els de casa”. Curiosa coincidència, oi?

La candidata del PP de Rubí, Mònica Querol, ha respost que els de casa són “tots els rubinencs, sense discriminar per generacions”: S’entén, doncs, que per origen sí que es pot discriminar. O potser està tenint un atac de sinceritat per explicar-nos que si governa col·locarà tota la seva família a l’Ajuntament. Primer, els de casa.

Continua llegint l’article a la font.

Anuncis