#mistos electorals #24M – 2n informe de campanya-

Posted on Updated on

Després de 6 dies de campanya arriba el 2n informe dels Mistos Electorals, recollint les frases o propostes incendiàries dels canditats i candidates a les eleccions municipals.

Celebrem tenir en Xavier Trias com a seguidor de la nostra campanya contra el vot racista: l’alcaldable de Barcelona va instar Fernàndez Díaz a no «encendre mistos en campanya electoral». Tant de bo fos garantia de que cap candidatura de CiU encendrà mistos durant la campanya.

Desmuntant les mentides racistes del PP.

Hem pillat alguns candidats fent promeses que no podran complir, i ho saben. Ergo: estan mentint a l’electorat.

Expulsar les persones immigrades en situació irregular que delinqueixin, exigir cinc o deu anys d’empadronament per optar a ajudes per l’habitatge o als serveis socials no bàsics, cobrar una taxa pels informes d’arrelament, denegar-lo a qui infringeixi les ordenances cíviques… Són propostes que van fer públiques els candidats del PP a Barcelona i Tarragona i que o bé ja s’estan fent, o bé no estan a l’abast del alcaldes perquè no tenen competència.

Llegiu com les desmuntem una a una amb arguments.

Ús de la immigració en campanya.

Fernàndez Díaz (PP Barcelona) es defensa de les acusacions de racisme i xenofòbia al seu partit acusant ICV de ser qui realment utilitza la immigració en campanya (per denunciar a la Comissió Europea l’eslògan de García Albiol).

Creiem que en campanya electoral s’ha de parlar de tots els temes que ens afecten i dirigir-se a totes les persones que formen els nostres pobles i ciutats. Els veïns i veïnes d’origen immigrat són part de la ciutadania i per tant cal tenir en compte les seves necessitats i inquietuds. No es fa amb els joves, la gent gran, etc. Quina és la diferència? Que la majoria no tenen dret a vot.

Fer servir un sector de la població com eina electoral per aconseguir vots, ja sigui atacant-los o utilitzant-los, és injust i malmet la cohesió social.

Parlem de tots els ciutadans i ciutadanes, sigui quin sigui el seu origen, de manera respectuosa.


«És un dejà-vu o aquest lema ja l’he vist abans?»

Si us heu fet aquesta pregunta davant algunes propostes electorals no us amoïneu: alguns partits estan recuperant antigues estratègies. Sequera de propostes polítiques?

Xavier Dalmau (PPC Tortosa) inclou al programa electoral un control sanitari a les persones immigrades abans d’empadronar-les. Una proposta que ja va escandalitzar a tothom el 2011. A més de portar al límits els pitjors dels estereotips i contrària a l’ètica, vulnera la Llei de Bases de Règim Local, que fixa els criteris d’actuació amb l’empadronament.

També hi ha escassetat de creativitat a Plataforma x Catalunya, que ha recuperat el xec fals a nom d’un home presumptament estranger (amb nom àrab) que li va valer una denúncia per incitació a l’odi després de la campanya per les eleccions municipals del 2011.

Collboni mira per la nostra salut.

El candidat del PSC per l’alcaldia de Barcelona ha promès crear «una mena de Síndic de la salut» amb competències per parlar directament amb les direccions dels hospitals.

Esperem que Jaume Collboni tingui present l’exclusió sanitària que pateixen, especialment, les persones immigrades sense papers a partir de l’aprovació del RDL 12/2012 i la Instrucció catalana 10/2012. I que aquesta «mena de síndic» pugui recollir i solventar aquesta situació d’apartheid sanitari.

Qui són els de casa?

La candidata per PxC a l’alcaldia d’Argentona, Míriam Esteve, en una entrevista a la ràdio local va explicar que amb l’expressió «els de casa» es refereixen a les persones que estan empadronades al municipi, independentment que siguin nascudes a Argentona o a un país estranger.

A més d’excloure’s a ella mateixa (només 1 persona de la llista de PxC està empadronada a Argentona), dóna drets a les persones immigrades, una sorpresa majúscula venint del seu partit.

Tant de bo fos la nova línia que ha de seguir el partit i no una relliscada de la candidata de PxC.

El perill del discurs de l’odi és independent de l’objectiu.

Els atacs despectius que encenen l’odi són perillosos i s’han d’eliminar, sigui quin sigui el seu objectiu. Si el cap de setmana passat lamentàvem els comentaris de menyspreu de la candidata d’EUiA, Marina Pibernau, avui no podem obviar l’alcaldable de la CUP a Arenys de Munt. Josep Manuel Ximenis ha afirmat que “la mentalitat castellana porta els seus gens l’acceptació natural: ser un manat”.

Aquests discursos irresponsables i oportunistes són el debilitament d’una societat cada cop menys cohesionada. Els partits polítics són els primers que haurien de fer un us responsable d’exercir com exemple per a la societat, i no fomentar actituds d’incitació a l’odi i al rebuig.

Perquè ens hi juguem molt. No votis racisme!

La meva ciutat, la ciutat de tothom. El meu poble, el poble de tothom.

Anuncis