Divendres, 15 de maig del 2015. -El PP INCENDIA, una vegada més, la campanya

Posted on

Octaveta-del-PP-Raval-Barcelona_ARAIMA20150514_0212_46No tenim paraules per definir aquesta nova publicitat de la campanya electoral de l’alcaldable pel PP a la ciutat de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.

És una campanya mesquina. Repartir aquests fulletons és promoure el racisme i l’odi. El barri del Raval no es mereix aquest tracte! No ho podem permetre.

Sembla que el Partit Popular ha optat per copiar l’estil d’altres partits europeus que amb el seu missatge clarament antiimigració i racista obtenen bons resultats.

Aquests discursos irresponsables i oportunistes són el debilitament d’una societat cada cop menys cohesionada. Els partits polítics són els primers que haurien de fer un ús responsable d’exercir com exemple per a la societat, i no fomentar actituds d’incitació a l’odi i al rebuig.

Des de SOS Racsime Catalunya considerem que es tracta de fets molt greus i actuarem en conseqüència:

– Davant la dificultat de presentar una denúncia jurídica, amb l’actual redactat de l’article 510. 1 del codi penal, no seria viable denunciar aquests fulletó per la via penal. En canvi, amb la recent modificació del text, sí que hi hauria la possibilitat denúncia penal. El problema és que la modificació entra en vigor a partir de 1 de juliol i com a màxima que s’estableix a l’àmbit penal, no tè efectes retroactius, es a dir els fets s’han d’haver produït a partir del 1 de juliol , moment en el que ja s’aplicaria el nou codi penal.

No obstant, presentarem una denuncia a la Fiscalia de l’Odi de l’Audiencia Provincial de Barcelona demanant obri una investigació.

– Amb la complicitat de la societat civil buscarem com donar una resposata ciutadana de rebuig i condemna de la campanya que està fent el Partit Popular de Catalunya.

Perquè ens hi juguem molt. No votis racisme!

La meva ciutat, la ciutat de tothom. El meu poble, el poble de tothom.

Anuncis