#mistos electorals #24m -4t informe de campanya-

Posted on Updated on

Arribem al final de campanya i 4t i últim informe de Mistos Electorals. Mantenim la tendència de tota la campanya, el racisme del PP torna a estar en el centre de l’anàlisi ja que ha estat protagonista de la majoria de mistos en els darrers dies.

Poques novetats però més racisme per part de Fernández Díaz

L’alcaldable del PP per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, manté la seva escalada racista als mítings i als mitjans. És cert que no aporta novetats, però insisteix amb mentides i propostes racistes que no fan més que criminalitzar a una part de la població i debilitar la convivència i la democràcia.

A una entrevista a Catalunya Ràdio deixava anar:

«Hem de contribuir a promoure l’expulsió dels immigrants que han fet del delicte el seu hàbit de vida. Els hem d’expulsar no per immigrants, sinó per delinqüents

Relacionar immigració i minories ètniques amb delinqüència és una formula tant antiga al Partit Popular (en un informe de la FAES de 2009 ja en feien referència) com racista, que en altres ocasions ha estat motiu de denúncia penal. Aprofitem per recordar a Alberto Fernandez Díaz que els seus companys de partit i alcalde de Badalona va seure al banc dels acusat per un delicte d’incitació a l’odi i al racisme.

També cal fer referència a que un govern municipal no té competències per expulsar a persones.

«Hem de reclamar a la població musulmana, com a tothom, que compleixi la llei, que és el que ens exigim a nosaltres mateixos”. “Que entrin per la porta de la llei i no per la finestra”, ha insistit, i ha exigit als nouvinguts que “respectin la societat, la ciutat i el país que els acull”. “Si dius que s’ha d’exigir als immigrants, et tracten de xenòfob”, ha deplorat. “És el moment de dir que en immigració és hora d’exigir obligacions sense complexes als immigrants»

No entenem a què es refereix quan parla que no s’exigeix el mateix a la població musulmana o que les persones immigrades han de tenir les mateixes obligacions. De veritat que no trobem on està escrit ni tampoc exemples de situacions on persones musulmanes o d’origen immigrant no tinguin els mateixos deures, en canvi són infinites les situacions que detectem i denunciem on pateixen desigualtat de drets.

L’acusació de racisme i xenofòbia no es pot aplicar quan es fan propostes justes i equitatives. Però és obvi que en Fernández Díaz i altres candidats del PPC no van en aquesta línia.

Torna a insistir en «No pot ser que un immigrant il·legal s’empadroni i l’endemà ja pugui accedir a habitatge social».

Nosaltres de nou li responem: per accedir a la borsa d’habitatge social, és requisit imprescindible tenir permís de residència. Inclús en el cas d’habitatge d’emergència social. Per tant el padró, en si mateix, no dóna dret als serveis socials no bàsics.

Per una altra banda, una persona no pot ser «il·legal», en tot cas està en situació administrativa irregular o no té papers. D’altra manera estem tractant aquestes persones com a objectes i no éssers humans.

El PP incendia L’Hospitalet

Pocs dies abans de començar la campanya, el PP de l’Hospitalet ens prevenia de quina podia ser la seva línia, fent referència a la recepta d’Albiol i parlant de limitar els negocis regentats per persones immigrades, entre altres propostes xenòfobes.

És cert que fins ahir no vam tenir coneixement d’un dels seus fulletons de campanya… Una mostra més de que la realitat pot superar la ficció.

«Tú lo piensas nosotros lo decimos» «Si un inmigrante vulnera nuestras normas de convivencia reiteradamente, ni obtendrá el informe de arraigo, ni accederá a las ayudas correspondientes

La portada deixa sense paraules. Una estratègia utilitzada per masses partits que arreu del territori pretén situar un debat fals, el del vel integral, sovint per tapar altres temes o bé per mostrar «mà dura» cap a la immigració, i aconseguir vots o suports. Indignant i molt perillós.

Sobre les normes de convivència, dues qüestions; d’una banda, què entén el PP de l’Hospitalet per normes de convivència? Nosaltres partim de la idea que aquestes s’haurien de basar en el respecte a l’altre, en construir conjuntament un espai per viure i conviure totes i tots. I d’altra banda, aquesta doble vara de mesurar a les persones segons el seu origen, exigint MÉS que a la resta aquelles que són d’origen estranger. Doncs segons aquesta proposta elles serien doblement castigades, ja que es condicionarien els informes d’arrelament, i per tant els permisos de residència, al compliment de les normes que està regulat i penat a nivell administratiu.

El «hit» del PP també arriba a Montcada

En un vídeo de campanya la candidata del PP a l’alcaldia de Montcada i Reixac, Eva Garcia, recull un parell de propostes que el partit ja ha llençat a altres municipis.

«Limitar les ajudes complementaries a 5 anys d’empadronament. 1er les persones de Montcada. També volem auditar la concessió d’aquestes ajudes i fer-les públiques».

En primer lloc recordar, una vegada més, al PP que aquest és un requisit que JA EXISTEIX a Llei d’Estrangeria. D’altra banda, considerem molt perillosa la proposta de fer pública dades sobre les persones que accedeixen a aquestes prestacions. Probablement vulnera la Llei de Protecció de Dades, que preserva la intimitat de les persones.

«Acabar amb la proliferació de kebabs i altres comerços de gent de fora. Volem apostar pel comerciant de Montcada de tota la vida».

Què vol dir «el comerciant de tota la vida»? Insistir en la diferència entre «els de fora» i «els d’aquí» és contribuir a la fractura social i a la confrontació. Si el que realment volen és fer millorar l’activitat econòmica local, fer-ho de manera inclusiva sense que importi el lloc d’origen del comerciant, tindrà millors resultats, a nivell econòmic i social.

CiU es mou en terreny perillós a Badalona

El candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha volgut recriminar al govern d’Albiol el no compliment d’algunes promeses. Però en la seva elecció ha caigut en el racisme. «Ni feina per als d’aquí ni a les empreses d’aquí, ni menys romanesos ni menys delictes, ni llibres de text».

Volem pensar que Falcó destaca aquestes promeses per destapar les mentides que van fer guanyar al PP l’alcaldia, promeses que a part de ser racistes i xenòfobes, són impossibles de complir per un govern municipal.

De no ser així, cauria en el joc brut i racista tantes denunciat i rebutjat.