Sobre nosaltres

CAP REGIDOR/A RACISTA ALS AJUNTAMENTS

 Què? En pocs dies viurem unes eleccions municipals a Catalunya i a la resta de l’Estat. Ja en els passats comicis varem assistir al primer toc d’alerta quan un partit xenòfob i feixista va quedar a les portes del Parlament i altres partits van manifestar un discurs obertament racista. Tenint en compte la manca de responsabilitat social de partits i polítics, observem amb preocupació com es desenvoluparan les properes eleccions i volem alertar a la població catalana del perill de que regidors i regidores racistes ocupin espais en els nostres ajuntaments.

Qui? SOS Racisme-Catalunya és una associació de defensa dels drets humans i antiracista que promou una igualtat efectiva de drets i oportunitats per a totes les persones que conviuen i comparteixen una mateixa societat. El racisme és un sistema de dominació que discrimina, segrega o agredeix a persones i col·lectius per motiu del seu origen ètnic o nacional, el color de la pell, per creences religioses, les pràctiques culturals i lingüístiques, o la seva condició socio-econòmica.

Per què? Perquè el racisme indica que una democràcia no funciona com caldria. Implica que es discrimini a persones,  partint d’una idea de superioritat d’un grup o persona vers a un altre. No reconeix  l’altre com a un igual. Aquesta lògica dóna peu a la retallada de drets i llibertats de les persones que tenen un  origen, color de pell, ètnia, cultura o religió diferents a les majoritàries, fent vigent la classificació entre ciutadans i ciutadanes de 1a i de 2a.

Es pot arribar fins i tot a aplaudir que els nostres veïns i veïnes tinguin limitat l’accés a drets fonamentals pel fet de tenir o no papers, una mera falta administrativa. Aquest és un pas endavant cap a la fractura social i un pas enrere com a estat de dret, que oblida quelcom tant fonamental i que ens fa a tothom iguals com és la condició humana.

Què pots fer? Posiciona’t en contra dels discursos i les propostes racistes de qualsevol partit polític /// Reclama als candidats i candidates un discurs responsable i pedagògic /// Denuncia la incitació a l’odi entre col·lectius i la difusió del racisme /// Reivindica el dret a vot per a TOTES les persones que viuen a Catalunya /// Defensa el mestissatge i la cohesió social com a elements indispensables per a la construcció d’una societat justa /// Participa a les accions i segueix la campanya “Mistos Electorals” i fes-ne difusió ///

EVITA QUE ELS REGIDORS I REGIDORES RACISTES ENTRIN ALS AJUNTAMENTS.

Durant la campanya estarem atentes a aquests discursos electorals, els analitzarem, i farem càpsules audiovisuals de sensibilització. Segueix-nos al web dels “Mistos Electorals”, una eina per vetllar per la salut democràtica als nostres municipis: http://www.mistoselectorals.wordpress.com

Mistos Electorals és una iniciativa de SOS Racisme i El Tinter SAL per la que no comptem amb finançament. Si ens vols ajudar a tirar endavant la nostra lluita contra el racisme i la xenofòbia pots fer una aportació econòmica (C.C.: 2100 0711 35 0200020099). Per més informació: sosracisme@sosracisme.org; T. 93 301 05 97.

L’equip dels Mistos Electorals està format per:

Direcció i producció: Alba Cuevas, José Peñín i Mar Carrera (SOS Racisme).

Presentació: Mar Carrera (SOS Racisme).

Realització: Jordi Panyella (El Tinter), Montserrat Sòria, Marcel Montagne, i Helga López (SOS Racisme).

Guió campanya: Santi Eizagirre Anglada.

Veu en off ‘Destopitza’t!’: Josep Fornés (Consell Assessor de SOS Racisme).

Presentació ‘El mapa’: Cesc Casanovas, Pep Planas i Mònica Luchetti.

Mistos Electorals agraeix la participació de totes les persones i entitats que aquí es detallen:

El Drama, Big Torres, La Krimi i Juan, de l’Associació Alobicien.

Naqash Javed i Suleman Shahbaz, de l’Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya.

Penda Ceesay, Mame Diarra i Bombo Ndir.

Fernando Fernández Carrillo, Curro Antonio Heredia Carmona, Yoyo Antonio Fernández Nicolás i Rubén Vargas Gómez, del Centre Obert de La Mina.

Aida de Prada, de L’Aranya Creació.

Mar Llopis, del Consell de SOS Racisme.

Futur, E.I.

Badalona som totes i tots.

Mesa Cívica pels Drets Socials, Laborals i Polítics de Girona i Salt. 

Justícia i Pau La Segarra

Associació Asslama de Cervera.

Assemblea de Joves de Cervera.

La Rotllana.