Autonòmiques 2010

CAPÍTOL 6: CONCLUSIONS AUTONÒMIQUES 2010

TRACA FINAL DELS MISTOS ELECTORALS

El proper dissabte 27 de novembre celebrarem el final de la campanya en un acte molt especial que esperem que ens acompanyis.

Dins de l’acte “Reflexionem sobre l’extrema dreta, aturem la xenofòbia“, farem el visionatge del capítol final i farem una valoració de l’acció i obrirem un espai de debat sobre el paper del racisme i la xenofòbia a la campanya electoral.

El programa de l’acte és:Reflexionem sobre l'extrema dreta, aturem la xenofòbia

– 19h: Estrena del documental italià NaziRock, i debat posterior amb el director Claudio Lazzaro.

– 21h: visionatge de la selecció dels millors Mistos Electorals; projecció de l’últim capítol amb les conclusions de l’acció, presentat per en Matthew Tree i debat posterior amb l’equip responsable dels Mistos Electorals.

Us convidem a compartir amb nosaltres una jornada de reflexió ben especial. Us esperem a l’Ateneu La Torna de Gràcia (c. Sant Pere Màrtir, 37 Barcelona) a partir de les 19h.

També trobareu informació a la web d’Unitat contra el feixisme i el racisme.

Organitzen:

SOS Racisme-CatalunyaAltraItaliaAntifeixistes País ValenciàUnitat contra el Feixisme i el RacismeEl Tinter.

CAPÍTOL 5: 24 DE NOVEMBRE DE 2011

CAPÍTOL 4: 17 DE NOVEMBRE DE 2011

MANIFEST CONTRA L’AUGMENT DEL RACISME I LA XENOFÒBIA A LA POLÍTICA CATALANA

Entrega manifest al Parlament. Foto Parlament de CatalunyaEl passat 9 de novembre varem entregar al Parlament de Catalunya el Manifest contra l’augment del racisme i la xenofòbia a la política catalana. En representació de la institució ens va atendre l’Excm. Sr. Ernest Benach, president del Parlament,  i a la recepció ens van acompanyar representants de les entitats FAGIC, Òmnium Cultural, FAPAC, CNJC, Amical de Mathausen, FCONGDH, Fedelatina  i els sindicats CCOO i UGT.

El manifest, que compta amb el suport d’una vuitantena d’associacions i moviments socials, vol expressar la preocupació de la ciutadania per l’augment del racisme i la xenofòbia; i demana al Parlament un compromís ferm per aturar els discursos xenòfobs a la política catalana. El document està obert a noves adhesions, que podeu fer des d’aquí.

Text íntegre del manifest

Vegeu entitats adherides.

CAPÍTOL 3: 10 DE NOVEMBRE DE 2011

CAPÍTOL 2: 3 DE NOVEMBRE DE 2011

CAPÍTOL 1: 27 D’OCTUBRE DE 2011

ELS  MISTOS ELECTORALS COMENCEN A CREMAR

Davant l’augment del discurs racista i xenòfob de diferents representants polítics, i amb la previsió que aquest augmenti a mida que ens apropem a les eleccions autonòmiques, des de SOS Racisme-Catalunya engeguem l’acció “Mistos electorals” amb l’objectiu de vetllar per la convivència, denunciant l’ús electoralista del fet migratori i els discursos i propostes xenòfobes per part dels candidats catalans.

No hi ha dubte que les minories –immigració, poble gitano, etc- tornen a ser un dels eixos centrals de la campanya electoral. I dia a dia hi ha més mostres que ja s’ha superat la barrera ètica per fer declaracions i actes clarament racistes i xenòfobs.

Davant aquest context, SOS Racisme-Catalunya com a associació antiracista i de defensa dels drets humans, vol recuperar una vegada més l’acció de Mistos Electorals, que es realitza per tercer any consecutiu. Aquesta acció consisteix en elseguiment dels discursos dels candidats a les eleccions, la denúncia d’aquelles declaracions i actes que poden posar en perill la convivència i la contra-argumentació d’aquests discursos des d’un punt de vista antiracista. Tot i que el període de campanya electoral pròpiament dita encara no ha començant, aquesta ocasió hem volgut avançar l’acció ja que de fet el discurs electoralista i, sobretot, el discurs polític irresponsable i racista, fa mesos que s’ha iniciat.

L’objectiu dels “Mistos electorals” no és només fer arribar la denúncia de l’entitat antiracista a la classe política i els mitjans de comunicació, sinó sensibilitzar a la població en general del perill d’aquestes accions i donar arguments per contrarestar el discurs racista i xenòfob.

Cada setmana es crearà i difondrà mitjançant Internet una càpsula audiovisual, d’una durada aproximada de sis minuts, amb les principals declaracions, accions o materials que ens posin en perill de fractura social, és a dir, els “mistos”. En total seran 6 capítols que contindran l’actualitat política més irresponsable en el seu discurs. I seran presentades per l’escriptor Matthew Tree i les actrius Laura Guiteras i Bella Agossou. Per realitzar aquest projecte, SOS Racisme-Catalunya compta també amb els suport de El Tinter S.A.L, empresa d’Arts Gràfiques, Edicions i Produccions, que col·labora amb l’entitat des de fa molts anys.

La dinàmica dels programes és senzilla: presentació i anàlisi de declaracions, que són els “mistos”; i dels materials que es produeixin per fer promoció dels partits que igualment siguin incendiaris des del punt de vista social, que anomenen “material inflamable”. En aquesta primera càpsula, presentada avui, en Matthew Tree al paper de presentador, analitza la polèmica de l’empadronament de Vic, el primer gran “misto” de l’any, des del seu inici fins les recents propostes del PPC per atiar de nou el foc. I la campanya governamental de retorn voluntari, amb el seu missatge utilitarista implícit, com a material inflamable.

L’acció de seguiment dels discursos polítics finalitzarà amb un acte de tancament amb el resum i la valoració de tota la campanya electoral. Totes les càpsules i altre material de l’acció es podran consultar des d’avui mateix al blogwww.mistoselectorals.wordpress.com

Us convidem a seguir els “Mistos electorals“, cada dimecres a aquest blog, des d’avui i fins el proper 28 de novembre, dia de les eleccions autonòmiques.

ENTREVISTA A LES CANDIDATURES

Quan vam decidir engegar la campanya dels ‘Mistos electorals’ en format audiovisual, vam voler entrevistar a les persones que encapçalen algunes de les llistes que es presenten a aquestes eleccions.

Com podeu veure a continuació, vàrem realitzar les mateixes preguntes a totes les candidatures que van acceptar respondre la nostra entrevista. .

Cada càpsula conté les respostes íntegres rebuda a cada una de les preguntes que vàrem formular. L’ordre d’aparició és de menys rellevància parlamentària a mésAixí, comencem amb la candidata Esther Vivas que representa Des de baix, una llista sense representació al Parlament. La segueix Albert Rivera de Ciutadans. A continuacióJoan Herrera d’ICV-EUiA. Després, i només ho hem posat en la primera càpsula, mostrem el procés pel qual intentem entrevistar al Partit Popular i la seva negativa. Seguidament apareix Oriol Amorós d’ERC, Consol Prados del PSC, i finalment Àngel Colom de CiU.

Quines mesures recull la teva candidatura per lluitar contra el racisme?

Quines propostes recull la teva candidatura en matèria d’immigració, acollida i ciutadania?

Què diràs en campanya a les persones a les que es nega els drets polítics, com per exemple, el dret d’escollir als i les representants parlamentàries?

QUI VA FER ELS MISTOS A LES AUTONÒMIQUES DEL 2010?

SOS Racisme-Catalunya i El Tinter ens hem llençat a un nou projecte audiovisual i necessitem el vostre recolzament. Els MISTOS ELECTORALS són un instrument que vetlla per la salut democràtica durant la campanya electoral. Detectant, analitzant i denunciant els discursos i propostes racistes i xenòfobes d’alguns partits polítics, l’ús electoralista de les minories per obtenir rèdits, que provoquen fractura social.

Per què ho fem?

Vivim un augment del discurs racista, i els fets més actuals ens ho demostren. El discurs racista i xenòfob ja no està només en mans de l’extrema dreta, sinó que està calant aprofitant-se d’un context de crisi econòmica i social. S’ha sobrepassat la barrera ètica, sense miraments en fer declaracions i actes alarmantment xenòfobs.

Davant aquest context, i amb la previsió que empitjori a mida que s’apropen les eleccions,considerem primordial una acció ferma i responsable per contrarestar els atacs a la convivència que es puguin donar durant la campanya electoral de les Eleccions Parlamentàries i Autonòmiques de Catalunya de novembre 2010.

Què farem?

SOS Racisme-Catalunya realitza els Mistos Electorals des de 2007. Aquest any volem fer un pas endavant i millorar la difusió i l’efectivitat; i amb El Tinter, empresa de comunicació volem fer:

· 6 càpsules audiovisuals, una per setmana, des del 27 d’octubre al 27 de novembre. Recolliran elsMistosdels candidats i candidates de la setmana, les declaracions racistes o xenòfobes que ens posen en perill de fractura social.

· Les càpsules estaran presentades per diferents col·laboradors, com l’escriptor Matthew Tree, i les actrius Laura Guiteras Bella Agossou, que mostraran els Mistos més incendiaris i el material inflamable generat pels partits polítics.

Què necessitem?

Trobar finançament i suport per tirar endavant una iniciativa d’aquest tipus, tal i com us podeu imaginar és molt difícil. Hem fet una valoració dels diners que costaria la producció de les 6 càpsules i serien 12.000€.

SOS Racisme-Catalunya i El Tinter apostem per fer-la amb els recursos dels que disposem ja que considerem que en els temps que corren una iniciativa d’aquestes característiques és més que necessària.Hem pensat, però, que podíem buscar col·laboracions entre les persones, entitats, institucions i empreses properes. Aquelles que creuen en la igualtat i en un model de societat democràtica; que estan fartes de que el joc polític passi per davant de les persones i volen denunciar l’augment de l’extrema dreta i del racisme al nostre país.

Us animem a que col·laboreu amb nosaltres

1er de tot, respon aquest mail dient-nos de quina manera vols participar

APORTACIÓ ECONÒMICA que ens doni un cop de mà amb aquesta iniciativa. Donació econòmica amb el concepte Mistos al número de compte 2100 0711 35 0200020099.

Fent DIFUSIÓ. Les càpsules han de córrer per tot arreu. Els dimecres t’enviarem per mail la càpsula i tu la podràs reenviar als teus contactes i penjar a blogs, webs, facebooks….

PARTICIPANT a l’acte de final de campanya, on analitzarem els fets més destacats, que serà el vespre del dissabte 27 de novembre.

Mistos Eelectorals és una campanya on participen les següents persones i organitzacions:

Alba Cuevas i Jose Peñín (SOS Racisme) en la direcció, el clipping i la difussió.

Santi Eizaguirre Anglada en el guió.

Jordi Panyella Carbonell (El Tinter) en la realització audiovisual.

Ignasi Torrent (Bocaràdio) en la realització radiofònica.

Mathew Tree, Laura Guiteras i Bella Agossou en la presentació de les càpsules audiovisuals.

Cabo San Roque, Isabel Vinardell i Pau Llonch en la música de la careta final.